Kost & Hälsa

Låt oss hjälpa dig att förbättra din totala hälsa!

KOST & HÄLSA

JAG HJÄLPER DIG ATT AKTIVERA DIN KROPPS NATURLIGA SJÄLVLÄKANDE FÖRMÅGA. 

Din kropp är i det flesta fall skapad frisk och sjukdomar är egentligen bara reaktioner på obalans. Genom att ta bort det som stör och istället tillföra det som saknas läker kroppen sig själv.

Tror du också att du skulle kunna må lite bättre?

Att du skulle kunna ha mer energi och livskraft?
Kanske minska några eller många kilo?
Krånglande mage, värk i kroppen, metabolt syndrom och diabetes, autoimmun sjukdom m.fl. är våra stora så kallade livstilssjukdomar och drabbar de flesta av oss. Att leva på mediciner är inget som botar utan kanske bara maskerar symptom på något som kroppen protesterar emot. Lyckligtvis finns svaret och lösningen i ”diagnosen” – en livstilssjukdom beror precis som det antyder på de val vi gör varje dag och hur vi lever våra liv. Där finns mycket att göra och de flesta av dessa sjukdomar, eller bättre kallat symptom, går att reversera. Och för de allra flesta kraftigt genom att dels ta reda på vad som är fel och därefter göra de förändringar i kost och livsstil som är unika för varje individ.

Vad behöver du
Det kan vi ta reda på tillsammans. Jag har själv gjort en stor livsstilsförändring som gjorde mig symptomfri från min autoimmuna sjukdom Ulcerös Colit. Med mig som coach har du stor chans att nå dina mål då vi tillsammans gör en plan, följer upp och förändrar det som behövs under tidens gång. Mat, recept, kosttillsskott, stress och träning, allt detta kan vi beröra och anpassa efter dig och din vardag. Jag är kostrådgivare, PT och yogalärare och utbildar mig vidare inom funktionsmedicin för att just kunna individanpassa en hälsoplan. Jag har jobbat med kost och träning i 17 år och hjälpt tusentals människor till en hälsoförändring på naturligt vis.

 

DETTA KAN JAG HJÄLPA DIG MED

Hur mår du? Har du något du skulle vilja komma till rätta med?

Krånglande mage och matsmältningssymptom såsom IBS/Chrons eller Ulcerös Colit?

Låga blodvärden och näringsbrister?

Trötthet?

Autoimmun sjukdom?

Diabetes och/eller högt blodtryck samt höga blodfetter också kallat metabolt syndrom?

Hormonstörningar / sköldkörtelsjukdom?

Övervikt?

Eksem?

Astma och allergier?

Inflammatoriska tillstånd?

De allra flesta kan uppnå stora förbättringar och i vissa fall bli helt återställda från dessa besvär med hjälp av en kostomläggning. Detta eftersom det var kosten som skapade problemen från början. Tillsammans tar vi reda på vad just din kropp reagerar emot och skapar balans med äkta mat, vitaminer och annat som främjar hälsa och ett långt och aktivt liv där inte hälsan sätter stopp för vad du kan och inte kan göra.

 

Boka en kostnadsfri konsultation så pratar vi mer!

Kombineras med fördel ihop med:
LPG för att driva ut vätska, strama upp och minska celluliter

Cryo för att minska fettdepåer med permanent resultat

KOSTRÅDGIVNING

Våra kroppar är designade för att hålla oss friska och för att läka. Åtminstone i vår naturliga miljö och med den kost våra gener är programmerade för. I takt med industrialiseringen och tillverkning av mat i fabrik där de rena produkterna blivit processade med blandningar och tillsatser som uppfattas som gift för kroppen och som den inte kan hantera har vi blivit sjukare och sjukare. Det är få människor idag som dör av ålder i välfärdsländerna. De flesta dör för tidigt i sviterna av den moderna livsstil där det vi stoppar i oss skapat obalanser i kroppen samt inte heller gett våra kroppar det mest basala i form av viktiga vitaminer och mineraler samt enzymer och annat som bara finns i äkta vara.

TRÄNING

Det pratas mycket om träning i samband med ohälsa och övervikt. Träning är absolut nödvändigt för att bevara vår muskelmassa och kondition men skall inte blandas ihop med nödvändigt  för att slippa t.ex. övervikt. 

Det finns människor med arbeten där de rör sig hela dagarna och där finns både över och normalviktiga. Det finns också de som rör sig lite och är över- under eller normalviktiga.

Så den gamla uttjatade frasen att ”vi äter för mycket och rör oss för lite” är därför bara delvis sann. Det räcker med att säga att ”äter för mycket”. En normal kropp ”begär” endast den energi mängd den behöver utifrån dess förbrukning. Problemet idag är att vi tappat de naturliga signalerna och maten vi äter skapar en hunger och ett sug som inte är verkligt med överförande som följd.

Du kan gå ner i vikt utan att träna överhuvudtaget. Med rätt mat och genom att lära dig att lyssna på din kropp och vad den behöver och när den behöver det. 

Dock inte sagt att träning inte är viktigt – det är jätteviktigt för hälsan men skall inte användas för att kompensera överförande.

Tillsammans lägger vi upp en plan med träning – om du vill – som syftar till att göra din kropp, muskler och hjärta mer starka och uthålliga. För att du ska orka göra de aktiviteter du vill samt undvika skador, värk och problem i rörelseapparaten. 

COACHING

LEILA NYSTRÖM
Kostrådgivare, PT, Yogainstruktör
Genomgår utbildning i funktions medicin

leila@kroppofrom.se

Boka ett event

Z

5-8 personer

Z

Bubbel + tilltugg

Z

Behandlingar

Z

Hälsoråd

Z

Super erbjudande

Recensioner

Jättebra upplevelse samt extremt proffsig personal!
Sofia Ö.

Proffesionellt och trevligt bemötande. Vet precis vilka behandlingar man behöver
Virpi H.

Professionell bemötande och behandling. Ser direkt vad som behöver behandlas på kroppen och lägger upp en ordentlig plan.
Ulrika W.

Super trevliga tjejer som verkligen uppmärksammar kunder och får mig helt avslappnad. Kommer med råd och glada tillrop. Litet, personligt och prestigelöst. Helt enkelt guld!
Anna-Karin L.